1 Μαΐ 2013

Παιχνίδια με Στεφάνια - 1 Παιχνίδι (2ο Μέρος)

Παιχνίδι Νο 1: Στεφανοτούνελ (απλό και εντυπωσιακό!!!)

Στόχος: ευλυγισία, μυϊκή ενδυνάμωση, οπτική αντίληψη, συγχρονισμός, συντονισμός, ψυχοκίνηση, ομαδικότητα, συνεργασία
Ηλικία: από 4 ετών, έως … 99 ετών (για πιο πάνω, χρειάζεται βεβαίωση γιατρού) 
Υλικά: στεφάνια ρυθμικής γυμναστικής
Πως παίζεταιτο παιχνίδι αυτό είναι εξαιρετικά απλό. Τα παιδιά παρατάσσονται στη σειρά με μικρή απόσταση μεταξύ τους, κρατώντας κάθετα μπροστά τους ένα στεφάνι ρυθμικής που εφάπτεται στο έδαφος. Έτσι δημιουργούν ένα τούνελ από στεφάνια ή αλλιώς ένα Στεφανοτούνελ
Με το σχετικό έναυσμα, το 1ο παιδί αφήνει κάτω το στεφάνι του και περνάει μέσα από όλο το τούνελ, μέχρι να φτάσει στο τέλος του, όπου στέκεται ξανά κρατώντας ένα στεφάνι. Ακολουθεί το 2ο παιδί, το 3ο, κοκ, μέχρι να έρθει ξανά η σειρά του 1ου. 
Είναι σημαντικό να ορίσουμε ένα παιδί (συνήθως το 1ο στη σειρά) να επιστρέφει πίσω και να μαζεύει τα στεφάνια που αφήνουν οι υπόλοιποι κάτω και να τα προωθεί στο τέλος, έτσι ώστε να τα βρίσκουν αυτοί που διασχίσαν το Στεφανοτούνελ (αλλιώς αυτή τη δουλειά θα την αναλάβει ο/η ΚΦΑ).
... κάπως έτσι δηλαδή....



.... για να αυξήσουμε το βαθμό δυσκολίας της άσκησης, 
αρκεί μόνο να ανεβάσουμε λίγο το ύψος των στεφανιών από το έδαφος....
... οπότε....


Παιχνίδι Νο 2: Ξύλινο Μονοπάτι

Στόχος: ευλυγισία, μυϊκή ενδυνάμωση, οπτική αντίληψη, συγχρονισμός, συντονισμός, ψυχοκίνηση, ομαδικότητα, συνεργασία
Ηλικία: από 4 ετών, έως … 99 ετών (για πιο πάνω, χρειάζεται βεβαίωση γιατρού) 
Υλικά: στεφάνια ρυθμικής γυμναστικής (τα ξύλα), κώνοι γυμναστικής 
Πως παίζεταιδημιουργούμε για π.χ. δύο ομάδες και δίνουμε σε κάθε ομάδα δύο στεφάνια. Το παιχνίδι έχει τη λογική της σκυταλοδρομίας και τα στεφάνια είναι τα ξύλα, με τα οποία χτίζεται σιγά σιγά το υποτιθέμενο Μονοπάτι
Κάθε παιδί ξεκινάει πηδώντας στο 2ο κατά σειρά στεφάνι και χωρίς να φύγει από αυτό, γυρνάει πίσω και παίρνει το 1ο στεφάνι και το προωθεί μπροστά του για να "χτίσει" το Ξύλινο Μονοπάτι. Συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο, έως ότου να φτάσει στον κώνο οριοθέτησης, όπου παίρνει τα δύο στεφάνια στα χέρια και επιστρέφει τρέχοντας πίσω, δίνοντας τα στεφάνια στον  επόμενο μαθητή.
Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι δεν πρέπει να στεφάνια να πετιούνται μακριά, γιατί δεν επιτρέπεται οι μαθητές να πατούν έξω από τα ξύλα του Μονοπατιού.

... πιο απλά λοιπόν....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...