17 Φεβ 2015

Μιχάλης Μερτζιανίδης: ο κύριος ... "RUN & OUT"

Ο Μιχάλης Μερτζιανίδης, όπως αναφέρει ο ίδιος,  γεννήθηκε το σωτήριον έτος 1966, το Δεκέμβρη στις 9, που η Άννα έχει τη γιορτή της, στην Καβάλα.
Πολύ σύντομα μετακόμισε από την Καβάλα στη Θεσσαλονίκη, όπου και εκεί πέρασε τα μαθητικά του χρόνια. Αποφοίτησε από το …."ηρωικό" 4ο Λύκειο Θεσσαλονίκης.
Μετά, όπως είθισται για τους περισσότερους μαθητές της Γ' Λυκείου, έδωσε Πανελλήνιες Εξετάσεις και το 1984 εισήχθη στο Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.), από το οποίο αποφοίτησε το 1988 (ήταν και καλός φοιτητής!!!).
Η αγάπη του για τη δημοσιογραφία και τον αθλητισμό, τον οδήγησε να ασχοληθεί  με την αθλητική δημοσιογραφία επαγγελματικά από το 1987 και να απασχοληθεί ως αθλητικογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά για πολλά χρόνια. Επίσης, υπήρξε υπεύθυνος αθλητικών εκπομπών τόσο στο ραδιόφωνο, όσο και στην τηλεόραση, αρχικά στο "TV Μακεδονία" και μετά στην "ΕΤ3" για αρκετά χρόνια.
Για άγνωστους λόγους, αποφάσισε το 1999 να κάνει "στροφή" στην επαγγελματική του καριέρα και να δουλέψει ως Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και πιο συγκεκριμένα στην Α'βάθμια Εκπαίδευση. Διορίστηκε στην Κέρκυρα και το 2008 μετατέθηκε στα Ιωάννινα, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωννίνων, όπου εργάζεται μέχρι σήμερα. 
Με άλλα λόγια, ο κ. Μερτζιανίδης, είναι ένας  ακόμα γυμναστής, χωρίς "υπερ-σπουδές", δουλεύει σε ένα Δημοτικό Σχολείο και ζει όπως όλοι μας, προσπαθώντας να ανταποκριθεί καθημερινά στις επαγγελματικές και οικογενειακές του υποχρεώσεις. 
Άντε, να προσθέσω ότι επειδή οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται, εξακολουθεί να εργάζεται ως αθλητικός δημοσιογράφος στο super-fm.gr.



Ή μήπως δεν είναι έτσι τελικά;;;;


Το 2009, ο κ. Μερτζιανίδης με την αρωγή των μαθητών του δημιούργησε στο 10ο Δημ. Σχολείο Ιωαννίνων, ένα ομαδικό παιχνίδι, το "Run & Out". 
Το παιχνίδι αρχικώς αντιμετωπίστηκε απλά, όπως πολλά άλλα παιχνίδια που παίζονται κατά καιρούς στις σχολικές αυλές κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής.
Όμως, με τον καιρό, το "Run and Out" πήρε διαφορετικές διαστάσεις. Άρχισε να εξαπλώνεται και στα υπόλοιπα Δημοτικά Σχολεία των Ιωαννίνων, της ελληνικής επικράτειας ευρύτερα, αλλά και στο εξωτερικό.
Το αποτέλεσμα είναι να οργανώνεται κάθε χρόνο Πρωτάθλημα "Run & Out" στα Γιάννενα και μάλιστα με χορηγούς και κάθε χρόνο να έχει ακόμα περισσότερες συμμετοχές και μεγαλύτερη επιτυχία. 
Για του λόγου το αληθές, διαβάστε περισσότερο εδώ.


Το "Run & Out" έχει αποτελέσει εισήγηση σε Αθλητικά Συνέδρια στην Ελλάδα και έχει τιμηθεί με βραβείο "Αριστείας και Καινοτομίας στην Εκπαίδευση". 
Το 2014, η Διεθνής Ένωση Αθλητικών Συντακτών Ευρώπης (AIPS Europe) γνωστοποιεί ότι το "Run and Out" προτάθηκε για το Ευρωπαϊκό βραβείο fair play (European fair play 2014). Μάλιστα, η πρόθεση εκ μέρους του συγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Φορέα, είναι η διάδοση "Run & Out" σε όλη την Ευρώπη. 
Σχετικά μάλιστα, θα αναπαράγω ένα από τα πολλά σχόλια που υπήρξαν για την επιτυχία του κ. Μερτζιανίδη, από ένα φίλο του στο  facebook: 

"Συγχαρητήρια, Μιχάλη!
Αν και ήταν θέμα χρόνου να απλωθεί παντού στην Ευρώπη αυτό το τόσο συναρπαστικό και παιδαγωγικό άθλημα!!!
Κάποια στιγμή ίσως να γίνει γνωστό και στα Ελληνικά σχολεία…"


Σίγουρα δεν είμαι αυτή που θα κρίνω αν το "Run & Out" θα έπρεπε ήδη να έχει διαδοθεί στα ελληνικά σχολεία.
Μπορώ όμως να κρίνω ότι το "Run & Out" είναι ένα πρωτότυπο και δημιουργικό Παιχνίδι - Άθλημα, που:

  • συνδυάζει κινητικές δεξιότητες από διαφορετικά αθλήματα,
  • μπορεί να παιχτεί από όλους και είναι παράδειγμα-υπόδειγμα του "fair play", 
  • συμβάλλει στην ανάπτυξη της στρατηγικής, συνοχής και δυναμικής των εμπλεκόμενων ομάδων, και τέλος,
  • φαίνεται παντού ότι οι συμμετέχοντες το ευχαριστιούνται πραγματικά, δηλ.αναψυχή !!!!

Και μέχρι να διαδοθοδεί και "επίσημα" στα ελληνικά σχολεία,
 θεωρώ τιμή ότι ο κ. Μερτζιανίδης δέχτηκε να +εργαστεί μαζί μου, 
τόσο σε προσωπικό επίπεδο,
 όσο και σε επίπεδο σχολείων:
6ο Δημ. Σχολείο Χαλανδρίου - 10ο Δημ. Σχολείο Ιωαννίων.


Η +εργασία μας έχει τον τίτλο " Run μαζί, Out στην Αυλή" και μέχρι να υπάρξουν νεότερα….κλικάρετε εδώ...
Run & Out
το επίσημο ιστολόγιο του Παιχνιδιού - Αθλήματος :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...